Danas kada sve više moramo razmišljati o tome kako lepo izgledati sve više vremena provodimo pred ogledalom i naravno kod kozmetičara. Među tretmanima kojima nastojimo poboljšati i pre svega negovati izgled spadaju i tretmani stopala, odnosno pedikir, a sve popularnija je estetski pedikir.

Estetski pedikir je zapravo klasični pedikir koja se vrši uglavnom kod onih osoba koje nemaju posebnih problema sa stopalima, a uključuje kupku za stopala, skraćivanje i negu noktiju te negu kože i stopala. Dakle pediker uklanja zadebljanu kožu te oblikuje vaše nokte, umasirava ulja i kreme za umirenje.

Sam pedikir obično traje 30-100 minuta. Započinje pre svega sa mirisnom kupkom i opuštanjem. Bit kupke je opustiti i omekšati kožu kako bi se što lakše odstranio zadebljani deo kože. Nakon otklanjanja suve kože ide se na rezanje i oblikovanje noktiju.

Pedikir isto tako uključuje piling kože stopala te masku i naravno parafinsku čizmu koju znaju praktikovati neki od salona, a pritom se ide na dodatno omekšavanje kože i noktiju.

Bit estetskog pedikura je da kao i klasična manikir noktiju na rukama postigne savršen izgled vaših stopala zbog kojih nećete imati srama kad oblačite nove sandale ili japanke iz najnovije kolekcije.

Potrebno je napomenuti kako svaki salon ima svoje pakete koje nudi strankama, međutim svaki od njih daće sve od sebe kako bi vaša stopala izgledala negovano i bolje nego ikad pre. Ako na kraju tretmana želite, možete dati nalakirati nokte onako kako želite, a nudi se i opcija geliranja.

Odlučite li se na lakiranje noktiju na nogama, savetujemo klasičnu francuski manikir koja će im dati potrebu ženstvenost i sjaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *