Nakon što mi je nekoliko puta postavljeno pitanje “šta je tu toliko popularno?” kod obrva i metode japanskog iscrtavanja, odlučila sam se da napišem ovaj blog.

Prvo, lepota je uvek bila popularna. Takođe, prirodni izgled žene sve više dobija na ceni. Ono što objedinjuje ove dve stvari za početak, jeste Japansko iscrtavanje obrva ili Microblading ili još Hairstroke.

Iz iskustva znam da većina žena ne voli i čak i nije previše vešta u sređivanju obrva. A i zašto bi kada za to postoje profesionalci. Drugi problem koji se javlja je loš prirodni izgled obrva (retke, previše spuštene iznad spoljašnjeg ugla oka, nedovoljno istaknut luk obrve ili pomeren više u jednu stranu, asimetrija urođena ili nastala usled konstantne mimike…). Dalje, neretko se dešava da se lošim korekcijama tokom vremena, obrve prorede baš tamo gde bi trebalo da ih ima najviše.

Stoga se samo od sebe nameće to popularno rešenje – japansko iscrtavanje.

Najbitnija stvar je da svaka dlačica koja se iscrta „odglumi“ prirodnu dlaku koje nema na tom mestu.

Tehnika se izvodi u potpuno sterilnim uslovima, sa micro cutter-om, iliti nožićem sa tankim iglicama poređanim u nizu (7, 11, 14…). Nožić se koristi za svakog klijenta posebno.

Pigmenti moraju biti visokog kvaliteta kako bi boja bila što trajnija, ali isto tako Vaš microblading majstor mora znati koji pigmenti odgovaraju kom tipu. Postoje hladni, topli i neutralni tonovi i biraju se u zavisnosti od tona kome vi pripadate. Pigmenti su dermatološki testirani i ne izazivaju alergije niti iritacije.

Kada vam microblading majstor iscrta konture i dlačice koje će kasnije upunjavati pigmentom, iznenadićete se da posle duže vremena imate idealan oblik obrva i koliko je to zapravo bilo potrebno vama. Zašto? Pa zato što su oči najvažniji detalj na vašem licu, a obrve kao okvir očiju, stavljaju akcenat na celokupan izgled.

Ono što sam u toku rada i sama primetila je to da kod osoba u zrelijim godinama taj novi izgled obrva stvara blagi lifting efekat na licu jer se mogu podići manje ili više i samim tim se gubi efekat opuštene kože.

Ovo je varijanta polutrajne šminke kod koje je potrebno raditi korekcije po želji na svakih par godina ali sve je i individualno na koliko će vremena to vama biti potrebno.

Na vaše pitanje da li sam proces boli, odgovoriću vam da NE BOLI. U našem studiju procedura se izvodi uz anesteziju u vidu kreme i tečne anestezije, kako bismo našim damama napravili što veći ugođaj. Po završenom procesu sledi savet za negu i održavanje u narednom kratkom periodu.

Ukoliko je ova popularna metoda upravo rešenje za vas, budite sigurni da će vam, nakon kratkog perioda privikavanja na svoj novi bolji izgled, definitivno poboljšati samopouzdanje i raspoloženje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *