U moru tretmana koji postoje u ponudama u salonima za negu kože teško je odlučiti koji je onaj „pravi" za naše lice. Često odgovore iznalazimo sami, u razgovoru sa bliskim ljudima, na google-u, po društvenim mrežama... Neretko posežemo i za tretmanima koji su aktuelni u datom momentu. Ali da li je to i najispravnije? Naša preporuka je da potražite savet od stručnog kozmetičara.

Pre svega važno je da znate koji je vaš tip kože. Postoje 4 tipa: normalna koža, kombinovana, suva i masna.

Drugo što treba da znamo je da je dehidriranost stanje kože a ne tip i klijenti to stanje često mešaju sa suvim tipom, što je pogrešno, jer je samim tim i pristup neadekvatan. Svaki tip kože može biti i dehidriran. Tada se koži pristupa na specifičan način.

Vrlo često nas klijenti pitaju da li svako treba da radi higijenski tretman lica. Odgovor je apsolutno DA!

Higijenski tretman je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože i osobađanje pora od nakupljenog sebuma koji luče lojne žlezde. Za optimalnu negu i najčistije kože, preporučuje se po jedan higijenski tretman u svakom godišnjem dobu. Za masnije i problematične kože i češće.

U studiju Casa di Bellezza pristupamo svakom klijentu individualno i pratimo saniranje problema.

Klasični higijenski tretman je osnovni preduslov za zdravlje i lepotu vaše kože bez obzira na stepen problematike, jer nečistoće nakupljene u porama nisu samo estetski problem već i onemogućavaju koži da se „nahrani“ svim preparatima koje na nju nanosimo.

Pored klasičnog higijenskog tretmana u studiju Casa di Bellezza će vam stručno lice preporučiti i ostale tretmane za optimalne i dugoročne rezultate.

Polutretman lica pored optimalne nege kože pruža poboljšanje cirkulacije i podizanje tonusa mišića koji vremenom slabi. Redovnim sprovođenjem ovog tretmana sprečava se pojava novih bora i umanjenje postojećih.

Biološki tretmani koji se koriste bazirani su na anti age principu. Primenom visokokoncentrovanih preparata koji imaju za cilj hidrataciju, lifting, oksigenaciju, regeneraciju, nadoknađujemo koži nedostatak vlage, koža se hrani i regeneriše. Time se usporava proces starenja, smanjuje se količina postojećih bora i usporava stvaranje novih. Oni su idealni i za osobe koje žive u velikim gradovima gde je stepen zagađenja vazduha jako visok. U skladu sa tim u studiju Casa di Bellezza vam nudimo čitav spektar bioloških tretmana. Najradije preporučujemo tretman dubinske hidratacije koji će vašu kožu revitalizovati i okrepiti nakon samo jedne posete.

Anti age tretmani pružaju specifičnu negu jer vremenom naša koža postaje istanjena pa i podložnija uticajima slobodnih radikala. Kolagen koji joj daje čvrstinu, elastin koji omugućava elastičnost i hijaluron koji pruža adekvatnu vlažnost se gube iz kože pa stoga i ona postaje beživotna, neujednačenog tena, istanjena i podložnija borama. Radi nadoknade hijalurona i aktivacije kolagena i elastina izvode se različiti tretmani bazirani na jako koncentrovanim serumima i maskama ili u vidu mazoterapije ili hemijskih pilinga.

Mezoterapiju dermapenom izdvajamo kao najkvalitetniji tretman jer pored nanošenja različitih koktela po tipu problematike, podstice se i samoregeneracija i samozaceljenje. Samim tim se poboljšava tekstura kože i redukuju sve nepravilnosti.

Pružite vašoj koži kvalitetnu negu jer ona to zaslužuje.

Uvek nas možete posetiti u ulici Svetozara Markovića 10/8 ili nas pozvati na 065 642 642 4, radi besplatnih konsultacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *