Stopala su deo našeg tela koja trpe najveći teret. Ona zahtevaju posebnu negu, jer su u suprotnom sklona da obole od raznih deformiteta kao i bolesti kože.

Koža na stopalima, ali i šakama, najdeblja je na našem telu, te je tako, ukoliko nema odgovarajuću negu sklona da zadeblja, postane suva i hrapava i da se na njoj pojave žuljevi.

Ukoliko joj ne omogućite adekvatnu negu, može postati  sklona razvoju raznih bolnih procesa u koje spada i kurje oko.

Kurje oko može nastati na bilo kom delu stopala koje trpi pritisak, najčešće su to tabani i predeli oko i između prstiju.

Nastanak kurjeg oka povezan je sa nošenjem tesne i neudobne obuće, zbog znojenja nogu, urođenenih i stečenih deformiteta stopala.

Ne postoji veća razlika između običnog žulja i kurjeg oka. Kurje oko je stečena keratodermija, tvrdo zadebljanje kože sa centralnim delom, koji je veoma bolan i osetljiv.

Simptomi kurjeg oka

Koža je u početku veoma crvena i bolna, na mestu gde će se pojaviti kurje oko. Njegovo središte, odnosno koren proteže se duboko  u kožu i izuzetno je bolno. To je glavna razlika između običnog žulja i kurjeg oka. Sve dok postoji koren kurje oko je i dalje prisutno. Tvrde kurje oči se pojavljuju na tabanima, dok se između prstiju javljaju meke kurje oči, zbog vlaženja kože i topline između prstiju. Javljaju se na jednom ili više mesta, a njihovu pojavu može pratiti i otok. Svi ovi simptomi uzrokuju velike neprijatnosti i deluju opterećujuce na psiho-fizičko stanje obolelog.

Lečenje kurjeg oka

Sigurno ste čuli mnoge ljude kako se ne mogu rešiti ovog problema. Postoje razni recepti kako u narodnoj medicini tako i apotekarski, operacije i drugi načini uklanjanja ovog veoma neprijatnog problema.

Mi ćemo vam predstaviti tretman Plazma pen-om, koji je neinvazivan i minimalno bolan. Njegova prednost je plazma laserski zrak, koji se emituje sa vrha iglice aparata direktno na obolelo tkivo. Njegova energija se pretvara u toplotu, koja, usmerena na tkivo, pokreće regenerativne procese u ćelijama, uz minimalno narušavanje integriteta kože. U medicini se koristi od 1900- te godine i ima široku primenu. Uspešnost tretmana je 100%.

Vaš besplatan pregled i konsultacije možete zakazati na telefon 065 642 642 4.

Napomena:

Sve ostale kozne promene,bradavice, hemangiome, staracke fleke,keratoze, zenske kondilome… takodje veoma uspesno uklanjamo Plazma pen-om.

Povezano
Šta je plazma? Četvrto agregatno stanje potpuno potpuno jonizirane materije, Opširnije
Želite li zadržati mladalački izgled i još neko vreme se Opširnije
PARAFIN je proizvod koji se dobija preradom nafte i ima Opširnije

One thought on “Kurje oko – simptomi, uzrok i lečenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *