Veoma često se postavlja pitanje da li je dozvoljena i preporučljiva masaža u trudnoći, koliko često se može raditi, kako se izvodi i koje su njene dobrobiti. Isto tako smo mogli čuti razna oprečna mišljenja o tome.

Zato će vam u studiju Casa di Bellezza stručno lice pomoći oko ove nedoumice.

Masaža u trudnoći je APSOLUTNO DOZVOLJENA. Naravno, mora je izvoditi specijalno obučeni terapeut sa dobrim poznavanjem anatomije čoveka.

Svima nam je vrlo poznato to “drugo stanje” bilo iz tudjeg ili sopstvenog iskustva. Tada se u organizmu žene dešavaju velike promene na hormonalnom i telesnom nivou, od oscilacija u raspoloženju pa sve do bolova ili neprijatnog oticanja ekstremiteta. Masaža u svim ovim situacijama dovodi do boljitka opšteg stanja žene – smanjuje bolove u ledjima, poboljšava san i opušta čitavo telo te oslobadja od fizičkog i mentalnog umora i naravno poboljšava protok limfe i cirkulaciju krvi pa time vidno smanjuje otoke i olakšava kretanje.

Sa masažom se kreće u drugom trimestru trudnoće kako bi se žena prilagodila novonastalom stanju i može se izvoditi sve do kraja trudnoće. Sama masaža u studiju Casa di Bellezza se odvija dok trudnica leži na boku, udobno smeštena. Pritisak terapeuta mora biti doziran, izuzetno prijatan i nežan uz konstantnu komunikaciju sa klijentom. Delovi tela koji se masiraju su gornji deo ledja, vrat, glava, ruke i noge. Zone koje se izbegavaju su stomak i donji deo ledja. Oni se mogu samo lagano premazati uljem neutralnijeg mirisa. Od ulja koja najčešće koristimo u studiju Casa di Belezza su organsko kokosovo ulje, susamovo ulje ili neko drugo hranljivo ulje prijatnog mirisa i još prijatnijeg za kožu.

Ukoliko ste se pronašli u našem tekstu i želite sebi ili nekoj drugoj divnoj trudnici da ulepšate dane blagoslovenog stanja, javite nam se za savet i pomoć.

Možete nas posetiti u ulici Svetozara Markovića 10/8 u vremenu od 10 do 21 sat ili nas pozvati na 065 642 642 4, kako bi zakazali besplatne konsultacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *