Vrlo često se postavlja pitanje da li se trudnice mogu i smeju masirati. Odgovor je – NARAVNO DA DA!!!

Ovu masažu izvodi posebno obučen terapeut što Vam u našem studiju, naravno omogućavamo.

Masaža je apsolutno od velike pomoći u ublažavanju tegoba u trudnoći, ali ona mora biti posebno prilagođena. Masažom se trudnicama smanjuje bol u leđima, poboljšava san, podstiče cirkulacija krvi i limfe i tako smanjuje oticanje ekstremiteta, pripremaju mišići za porođaj, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora.

Kada i kako masirati?

Zbog velikih telesnih i hormonalnih promena koje se pojavljuju kod trudnica, neki lekari ne preporučuju masažu tokom prva dva-tri meseca… To je vreme kad se žena  treba prilagoditi svojoj trudnoći kako bi se osećala ugodno. Drugo i treće tromesečje je odlično vreme za početak s masažom.

Preporučuje se blaga i nežna masaža, jer trudnica ne bi smela da oseti bol. To će se postići time što će iskusni terapeut u Casa di Bellezza studiju u Kragujevcu, obučen za rad sa trudnicama postaviti trudnicu u pravilan položaj, izvoditi pokrete koji odgovaraju telu trudnice, dozirati pritisak, naravno, sve vreme ostvarujući komunikaciju sa trudnicom.

Kako se izvodi masaža trudnica?

Masaža se izvodi tako što trudnica leži na boku, a pod glavu, između nogu i ispod stomaka se stave jastučići da bi omogućili što udobniji položaj. Masaža mora biti bez jakih i naglih pritisaka. Masira se gornji deo leđa, ruke i noge, kao i naravno stopala. Donji deo leđa i stomak se ne diraju, već samo lagano premazuju uljem, koje mora biti pažljivo odabrano jer jer mnogim trudnicama smetaju snažni mirisi. Preporučujemo neutralna ili bebi ulja.

Masaža traje 60 minuta.

Povezano
Poreklom sa Havaja, Lomi Lomi masaža predstavlja jedinstvenu metodu lečenja Opširnije
Šta je celulit? Ovaj deformitet kože je, nažalost posebno izražen Opširnije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *