Lepa preplanula koža, bubuljice se više ne primećuju, vi se osećate prekrasno… Ima toga još, ali jasno je kako nakon letovanja većina želi što više uživati u tamnijoj boji kože za koju su svesni kako je neće imati još dugo. Važnije od boje nakon letovanja treba biti nega kože.

Svako bi nakon čestog izlaganja suncu trebao više poraditi na nezi kože koja je uprkos lepoj boji pretrpela visoke temperature i tako se iscrpela, a čije se posledice mogu kasnije osetiti. Važno je na vreme koži vratiti sjaj i svežinu, što je moguće uz sledećih nekoliko saveta.

Koža nakon sunčanja na sebi ima mnoštvo mrtvih ćelija kojih se potrebno rešiti da bi opet bila odmorna i sveža. To je moguće uz piling koji ne treba raditi prečesto, sve zavisi o tome kakvu kožu imate. Ukoliko se radi o osetljivom tipu kože, ne činite piling više od jednom u dve nedelje, a za sve ostale preporučuju se najviše dva puta u toku jedne nedelje.

Pročitajte: HEMIJSKI PILINZI

Potrebno je proći kožu na celom telu, počevši s licem kako bi uspeli ukloniti sve što se nakupilo na koži, neugledne mrlje, miteseri i bubuljice. Koliko se god neki hvalili kako tokom leta nemaju problema s bubuljicama tako ima onih koji za vreme visokih temperatura imaju najviše problema s neugodnim podstanarima na licu.

Nega kože nakon leta obuhvata proces koji se ne sastoji samo od pilinga jer ne treba zaboraviti na maske kojima ćete koži pružiti sve što treba. Bilo bi najbolje odabrati maske bazirane na prirodnim uljima. Nakon što ste koži pružili sve važne sastojke vreme je da je hidrirate.

Pročitajte: TRETMAN HIDRATACIJE

Svaki put kada završite s tuširanjem namažite se kremom koja će pružiti potrebnu hidrataciju, koža će tako opet biti elastična, a smanjiće se i šanse za prevremenu pojavu bora. Kožu je potrebno osvežiti ne samo nakon leta nego svaki dan, a pogotovo kada ste taj dan proveli na suncu.

Kreme i maske nisu dovoljne, potrebno je paziti i na zdravu ishranu. Ne treba zaboraviti na namirnice bogate vlaknima, mineralima i vitaminima zbog kojih ćete se bolje osećati, a to će se primetiti i na vašoj koži.

Posle leta treba svakako misliti na svoju kožu, a posebno na lice.

Biološki tretmani lica su namenjeni svim osobama koje žele da svojoj koži pruže dodatnu negu, te povrate izgubljeni sjaj i svežinu. Biološki tretman lica podrazumeva, pre svega, piling lica, prilikom čega se uklanjaju mrtve ćelije kože. Potom se na lice nanosi preparat koji revitalizuje i pospešuje strukturu kože. Ovaj tretman podrazumeva čišćenje, hranjenje i hidriranje kože. Postoji više vrsta bioloških preparata, a u konsultaciji sa nama, preporučićemo vam onaj koji je najpogodniji za vaše lice.

Cilj bioloških tretmana lica je regeneracija, hidratacija i lifting umorne kože. Pomoću vitaminskih preparata koji se nanose, poboljšava se struktura kože, kontroliše se lučenje sebuma (kod kože sa aknama i bubuljicama), umanjuju se bore, ubrzava se metabolizam ćelija itd. Ovaj tretman odlično deluje i na smanjivanje pigmentacija i fleka na koži.

Tretman je namenjen svim tipovima kože, a posebno zreloj, umornoj i suvoj koži, kao i koži oštećenoj suncem. Ova vrsta tretmana je namenjena svim osobama koje žele da svojoj koži pruže sjajnu negu, povrate svežinu i jedrinu lica.

Pročitajte: TRETMANI NEGE LICA

 

Pored svih standardnih koraka za hidrataciju, ipak je najbolje dubinsko hidriranje i revitalizovanje kože posle leta. Mezoterapija je najbolji vid za ovu vrstu hidriranja kože, budući da se ovom metodom ćelije dubinski hrane, čime se podstiče proizvodnja elastina i kolagena. Naša koža ima barijernu funkciju prema supstancama iz spoljne sredine, pa se zato velika količina aktivnih supstanci iz krema koje koristimo uopšte ne resorbuje, pa je, stoga, mezoterapija najbolji vid dubinske hidratacije kože. Budući da mezoterapijom utičemo direktno na potkožu, rezultati su brži i vidljiviji u odnosu na kreme koje sadrže vitamine, minerale i ostale supstance neophodne za lepotu i zdravlje naše kože.

Pročitajte: MEZOTERAPIJA

Uvek nas možete kontaktirati i zakazati vaš pregled kod nas u Studiju putem telefona 065 642 642 4 ili putem mail-a [email protected]

Povezano
U moru tretmana koji postoje u ponudama u salonima za Opširnije
Šta je plazma? Četvrto agregatno stanje potpuno potpuno jonizirane materije, Opširnije
Ako ste dama koja ima tanke i svetle trepavice, verovatno Opširnije
Problem sa prirodnim volumenom trepavica, poznat je mnogim damama, koje Opširnije
Želite li zadržati mladalački izgled i još neko vreme se Opširnije
Ova procedura podrazumena ubrizgavanje manje doze koktela sastavljenih od prirodnih Opširnije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *