PARAFIN je proizvod koji se dobija preradom nafte i ima osobinu da odlično zadržava toplotu. Topli sloj parafina dovodi do pojačane cirkulacije i do otvaranja pora u koži. Delovanje parafina na kožu adekvatna je jednoj mini sauni, a što ima za posledicu da koža mnogo više i efikasnije upija vlažnost. Tako će koža koja je nekada bila suva i hrapava postati mekana, glatka i sveža.

Tretmane sa toplim parafinom odavno koriste lekari i fizioterapeuti za ublažavanje bolova izazvanih artritisom, burzitisom, povredama mišićnih tetiva, kao i bolova od oteklih stopala. Parafinski tretman sprečava otok mišića i smanjuje razdraženost tkiva i zglobova.

Parafinski tretmani ne samo da su odlično prihvaćeni, već su i veoma jednostavni za primenu.

Više: Botox i njegova primena

Koristi parafinskog tretmana ruku

Parafinsko pakovanje nije samo odličan tretman za lepše ruke, već ima i medicinska svojstva. Verovatno već znate da efikasno olakšava bolove u rukama i poboljšava cirkulaciju. Ovaj tretman opušta umorne suke, stopala i druge selove tela. Kao „toplotni“ tretman, odličan je za olakšavanje simptoma raznih problema. Evo i kratkog osvrta na to šta sve može parafinsko pakovanje:

1. Ublažava bolove
Pomaže u olakšavanju bolova izazvanih fibromilagijom, artritisom, osteoartritisom, tendinitosom, burzitisom, napetim i upaljenim mišićima itd. Toplota ima terapeutska svojstva koja su izuzetno efikasna kada je u pitanju ublažavanje bolova izazvanih ovim problemima, posebno kad su u pitanju upaljeni i napeti mišići.

2. Održava kožu mekom
Topao vosak pomaže u omekšavanju otvrdle kože izazvane sklerodermom, bolešću koja nastaje zbog prekomernog skupljanja kolagena u koži i drugim organima. Ovaj zdravstveni problem, ako se ne leči, može izazvati znatno ozbiljnije komplikacije.

3. Podstiče elastičnost kože
Parafinsko pakovanje koži daje elastičnost, što poboljšava pokrete samih ruku, posebno na koži kojom su prekrivene šake. Ovo parafinsko pakovanje sprečava grčeve i zatezanje mišića i ukočenost prstiju.

4. Pročišćava organizam
Parafinsko pakovanje pomaže u detoksicaciji organizma i pomaće u otvaranju začepljenih pora, što kao posledicu ima lakše izbacivanje prljavštine i toksina iz tih pora. Kada se ovaj proces završi, svi ostali organi mogu lakše fonkcionisati. Detoksikacija organizma parafinskim tretmanom takođe dobro služi kao prevencija protiv mnogih bolesti.

Možete saznati nešto više i o organskoj super hrani.

Povezano
Šta je plazma? Četvrto agregatno stanje potpuno potpuno jonizirane materije, Opširnije
Želite li zadržati mladalački izgled i još neko vreme se Opširnije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *