Poseban dan u godini kada jednostavno morate zablistati je ispraćaj stare godine i doček nove! Za taj dan podrazumeva se da se malo više potrudite oko izgleda i da šminkom postignete glamurozni izgled. Naoružajte se kozmetikom i raznim pomagalima u obliku šljokica u svim mogućim bojama i krenite!

Pročitajte i profesionalna šminka!

Za početak nanesite korektor na područje oko očiju pa nanesite vašu idealnu nijansu tečnog pudera na lice. Preko njega nanesite obavezno i puder u prahu ili kamenu kako bi ujednačili ten i sprečili pojavu masnoće. Za novogodišnju noć idealna će biti bronzana nijansa u nežnijim tonovima.

Kod sledećeg koraka fokusirajte se na oči. Želite li biti prećeni svakako se savetuje da napravite smokey eyes na očima. Na kapke nanesite tamnu olovku i oivičite ih duž linije oka. Potom preko njega pređite senkom u maslinastoj ili smeđoj nijansi. Možete se poigrati i plavim, zelenim i ljubičastim nijansama ako ste malo hrabriji. Na krajeve oko i ispod obrva nanesite svetlu nijansu senke. Koristite uvijač za trepavice i na kraju sve uokvirite crnom maskarom u nekoliko slojeva. Možete koristiti i tuš za oči. Ako ćete se poslužiti njime, možete za ovu veče dozvoliti da on bude nanesen u debljem sloju i da prelazi spoljnu ivicu oka. Tako ćete dobiti mačkasti izgled očiju.

Ako ćete jako naglasiti oči, na obraze stavite samo malo sjajnog rumenila u boji koja vam pristaje. Usne je dovoljno premazati bezbojnim sjajom uz pomoć kojeg ćete postići veći volumen usana.

Crveni karmin ili sjaj i naglašene usne nikada ne izlaze iz mode za novogodišnju noć! Ako niste jako naglasili oči, crveni karmin idealan je za vas! Pre nego što ćete pažljivo oivičiti usne olovkom, nanesite na njih malo pudera u prahu kako bi se karmin što duže održao. Nakon olovke nanesite karmin u crvenoj nijansi koja vam najviše odgovara.

Za kraj nanesite lak za nokte. Uvek popularni francuski manikir može se doraditi upotrebom ružičastih ili srebrnih nijansi. Prvo nanesite prozirni lak, a nakon što se osuši pređite srebrnom nijansom i to tako da liniju povučete samo preko spoljnih vrhova noktiju. Za kraj nanesite još završni sloj prozirnog ili ružičastog laka preko celog nokta.

Pročitajte i tretmani noktiju!

Za novogodišnju noć dozvoljeno je malo više šminke jer se ipak radi o posebnom danu u godini. Ipak, pripazite da ne postignete suprotan efekat i ne nanesete previše svega. Mogli biste se sjajiti poput novogodišnje jelke. Što se tiče frizura, elegantan izgled možete postići skupljenom kosom u punđu ili je ostavite raspuštenom. Izbor je na vama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *