Poreklom sa Havaja, Lomi Lomi masaža predstavlja jedinstvenu metodu lečenja koju su praktikovali vračevi u drevnoj Polineziji.

Lomi Lomi deluje na unutrašnji i spoljni deo tela čime se postiže posebno duboki opuštajući uticaj. Kod Lomi Lomi masaže možete očekivati puno toplog ulja, pokreta dodirom i umirujuće muzike. Lečenje je namenjen lečenju svih pet čula uz korišćenje ritmičkih pokreta koji nalikuju kretanju kroz vodu.

Lomi lomi masaža se temelji na havajskoj filozofiji pod imenom Huna koja smatra da sve što postoji teži harmoniji i ljubavi. Havajski koncept ljubavi se temelji na ideji prihvatanja, naklonosti i opraštanja. Ovakav način lečenja Lomi Lomi masažom se naziva „ruke koje vole“. Deo ove relaksirajuće i duhovne terapije su i pokreti tzv. hula plesa koje maseri uključuju u tretman.

Prednosti Lomi Lomi masaže

Lečenje otklanja ne samo telesne blokade koje zarobljavaju protok energije, već i negativne emocionalne ideje ili obrasce koje pohranjujemo u telu. Stoga je terapeut taj koji svojim srcem i svojim rukama klijentu pruža duboko duhovno iskustvo. Havajski narod veruje da ideja ili verovanje mogu blokirati energiju što može dovesti do pucanja mišića. Lomi lomi omogućava opuštanje blokiranih delova tela usmeravajući energiju u novom pravcu. Zato Lomi Lomi nije samo fizičko iskustvo. Ona omogućava lečenje na mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Dugi kontinuirani pokreti se koriste za potpuno opuštanje uma i tela. Havajsko stanovništvo veruju kako bi se lečenje trebalo odvijati na fizičkom, umnom i duhovnom planu jer svi ovi nivoi našeg bića u potpunosti međusobno isprepleteni. Lečenje često počinje „trenutkom tišine“ koji može uključiti blagoslov ili molitvu. To prema tvrdnjama ljubitelja Lomi Lomi masaze doprinosi izlečenju.

Lomi lomi masažu karakteriše bliska povezanost između iscelitelja i klijenta pa biste ga / ju trebali upoznati sa zdravstvenim problemima. Terapeut će se na taj način znati orijentisati na konkretna mesta. To je sjajan način oslobađanja stresa i napetosti, smanjivanja hronične boli i umora, kao i zaceljivanja emocionalnih i fizičkih rana.

Seminari havajske masaže u Kragujevcu

Predstojeće seminare havajske masaže možete pogledati u našem kalendaru.

Organizujemo seminar havajske masaže u Kragujevcu.

Predavač havajske masaže

Dr Dragan Andjelkovic, D.O. (doctor of osteopathy), zdravstveni i holistički radnik.

Docent u sopstvenim školama masaže u Italiji (Milano-Bergamo) od 1999 godine.

Živeo i radio u Italiji od 1984 godine do ove godine, gde još uvek predaje u školama masaže i holističkih tehnika.

Škola masaže Accademia Medolistica iz Bergama je zvanično priznata od asocijacije CSEN, ogranak CONI-a (olimpijski komitet Italije iz Rima); od iste institucije ima ceertifikat “visoko-kvalifikovanog docenta”.

Kursevi holističke masaže:

bazna, antistres, kalifornijska, tajlandska, havajska;

kursevi terapeutskih tehnika i masaža:

kurs za sportskog masera, medicinski linfodrenaž, posturalna miofascijalna masaža, trigger points osteopathic;

holističke tehnike:

bioenergija-bioterapija, energetska psihosomatika, cranio-sacral therapy;

manuelna medicina:

seminare kiropraktike; takodje, permanentu edukacijuosteopatske medicine, stručne kurseve i predavanja

U osnivanju ordinacija osteopatije i kiropraktike u Beogradu kao i srpsko-italijanske akademije osteopatije.

Državljanstvo, srpsko i italijansko.

Povezano
Masaža u trudnoći je APSOLUTNO DOZVOLJENA. Naravno, mora je izvoditi Opširnije
Vrlo često se postavlja pitanje da li se trudnice mogu Opširnije
Šta je celulit? Ovaj deformitet kože je, nažalost posebno izražen Opširnije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *