Terapijski ultrazvuk se već jako dugo koristi u fizikalnoj terapiji i terapiji celulita. Široka primena se ogleda u mogućnosti podešavanja frekvencije na veću ili manju dubinu (1 i 3 MHz), uz mogućnost termičkog efekta (kontinuirani i impulsni talasi).

U fizikalnoj  terapiji se upotrebljava kod raznih stanja degenerativnih promena, sportskih povreda i sl. Tom prilikom se mogu  unositi razne aktivne supstance male molekularne mase, čime imamo bolji efekat od efekta 100 ručnih mazanja. Procedura unošenja leka ultrazvukom se naziva sonoforeza.

Ultrazvuk dovodi do vibracija ćelija tkiva tretiranog područja, čime dobijamo molekularnu masažu, samim tim bolju prokrvljenost, i ishranu regije i celog organizma uz eliminaciju toksina i veću regenerativnu sposobnost samog tkiva. U kozmetičkom salonu se može koristiti kao priprema za masažu, smanjenje spazma i unos nekog od preparata u istu svrhu.

Dovodi do stvaranja histamina i acetil-holina u tkivima.

Ultrazvuk deluje na aktivaciju zaštitne funkcije retikulo – endotelnog sistema, na biosintezu belančevinastih kompleksa, hiperemiju, poboljšanje cirkulacije…

Nezamenjivo je sredstvo u borbi protiv svih vrsta celulita, ne samo što ga razbija i limfnom drenažom izbacuje toksine iz organizma već duboko deluje  unoseći velike količine aktivnih supstanci na samo mesto problema. Naš studio koristi profesionalni  termoaktivni  gel koji izaziva jaku hiperemiju. Sadrži derivat nikotinske kiseline, alge, bršljen, kofein, etarska ulja.

Može da se koristi i ako klijent ima problema sa lipidnim statusom, odnosno povišen holesterol i trigliceride za razliku od ultrazvučne kavitacije.  Spada u biostimulaciju. Uz anticelulit masažu, pakovanje, IR tretman, elektrostimulaciju  i sl. procedure daje izuzetne rezultate. Preporučeno je odraditi seriju od 10 tretmana u kontinuitetu.

KOME JE NAMENJEN?

Za terapiju celulita i za fizikalnu terapiju.

UČINAK

Dovodi do stvaranja histamina i acetil-holina u tkivima.

TRAJANJE

Tretman ultrazvukom traje 90 minuta.

EFEKTI TERAPIJSKOG ULTRAZVUKA

Koji se rezultati dobijaju nakon ovog tretmana?

  • Ultrazvuk deluje na aktivaciju zaštitne funkcije retikulo – endotelnog sistema
  • Deluje na biosintezu belančevinastih kompleksa
  • Deluje poboljšanje cirkulacije